Sign In

Receptek

Villám töpörtyűs pogácsa

Villám töpörtyűs pogácsa

 

Villám töpörtyűs pogácsa

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 60 ml langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 20 gramm friss élesztő
  • 80 ml fehérbor
  • 1 darab tojás
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 0,5 evőkanál
  • 150 gramm darált töpörtyű
  • 50 gramm zsír

A tetejére:

  • 1 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál tej

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral kb. 10 perc alatt. Ezután az összes többi hozzávalóval egynemű tésztává gyúrjuk. Pillanatok alatt megvan, nagyon könnyű vele dolgozni!
  • A zsírt, miután kimértük, vagy hagyjuk egy picit felengedni, puhulni, vagy néhány másodpercre tegyük mikróba, hogy puha legyen, de ne folyjon!
  • Puha, lágy tésztát kell kapnunk, melyet lisztezett felületen két centi vastagra nyújtunk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
  • Ezután berácsozzuk a tetejét, valamint előkészítjük a tojássárgájás-tejes keveréket. A tészta tetejét éles késsel, nem túl mélyen berácsozzuk, majd apróbb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatót néha mártsuk lisztbe, ha nagyon ragadna.
  • A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, majd 190 C-on nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
  • Ne szárítsuk ki!  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, sós sütemény, töpörtyű

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating