Vizes piskóta
Vizes piskóta
Hozzávalók
- 4 darab tojás
- 10 evőkanál víz hideg
- 100 gramm kristálycukor
- 100 gramm rizsliszt
- 1/2 mokkáskanál só
- 2 púpozott evőkanál porcukor
A tepsi kikenéséhez:
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál rizsliszt
Instrukciók
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel, robotgéppel 1 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük a legnagyobb fokozaton, amíg a cukor elolvad, és tejföl sűrűségű lesz (kb. 2 perc). Ezután a legalacsonyabb fokozatra állítva a gépet, kanalanként hozzákeverjük a lisztet.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, a vége felé apránként hozzáadjuk a porcukrot is. Leállítjuk a gépet, és a habot óvatosan kevergetve a lisztes masszához elegyítjük.
- A tepsit (25x30 cm) kivajazzuk, megszórjuk a liszttel, de sütőpapírral is kibélelhetjük. A masszát beleöntjük, a tetejét elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)