Sign In

Vizes piskóta

Vizes piskóta

 

Vizes piskóta

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 20 szelet

Hozzávalók
  

  • 4 darab tojás
  • 10 evőkanál víz hideg
  • 100 gramm kristálycukor
  • 100 gramm rizsliszt
  • 1/2 mokkáskanál
  • 2 púpozott evőkanál porcukor

A tepsi kikenéséhez:

  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel, robotgéppel 1 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük a legnagyobb fokozaton, amíg a cukor elolvad, és tejföl sűrűségű lesz (kb. 2 perc). Ezután a legalacsonyabb fokozatra állítva a gépet, kanalanként hozzákeverjük a lisztet.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, a vége felé apránként hozzáadjuk a porcukrot is. Leállítjuk a gépet, és a habot óvatosan kevergetve a lisztes masszához elegyítjük.
  • A tepsit (25x30 cm) kivajazzuk, megszórjuk a liszttel, de sütőpapírral is kibélelhetjük. A masszát beleöntjük, a tetejét elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, piskóta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating