Sign In

Receptek

Vörösboros-áfonyás szelet gluténmentes

Vörösboros-áfonyás szelet gluténmentes

vörösboros áfonyás szelet gluténmentes recept mentes magazin
Vörösboros-áfonyás szelet – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Ez a süti nem csak mutatós, de eszméletlenül finom is, és az elkészítése sem túl bonyolult! Frissen a krém és a tészta színe még majdnem egybeolvad, de másnapra már nagyon szépen látszanak a rétegek 🙂

Vörösboros-áfonyás szelet gluténmentesen

Ez a süti nem csak mutatós, de eszméletlenül finom is, és az elkészítése sem túl bonyolult! Frissen a krém és a tészta színe még majdnem egybeolvad, de másnapra már nagyon szépen látszanak a rétegek 🙂
Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 40 szelet

Hozzávalók
  

A 2db sárga laphoz:

  • 2x4 db 4 db tojás
  • 2x6 evőkanál kristálycukor
  • 2x2 evőkanál fehérbor
  • 2x120 gramm rizsliszt
  • 2x1/4 mokkáskanál
  • 2x4 gramm sütőpor

A rózsaszín laphoz:

  • 4 darab tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál vörösbor
  • 1 evőkanál áfonyalé
  • 1 teáskanál citromlé
  • 120 gramm rizsliszt
  • 1/4 mokkáskanál
  • 4 gramm sütőpor

A krémhez:

  • 70 ml édes vörösbor
  • 2-3 evőkanál áfonyalé (fagyasztott bogyóból is lehet)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 80 gramm (2 cs) vaníliás pudingpor
  • 250 gramm vaj
  • 20 g vaníliás cukor
  • 200 gramm porcukor (attól függ, mennyire édes a bor)

A tetejére:

  • 200 gramm gluténmentes fehér csokoládé
  • 2 evőkanál vörösbor
  • 1 evőkanál áfonyalé
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 100 gramm sárgabaracklekvár

Instrukciók
 

  • A sárga laphoz a tojásokat a kristálycukorral, a sóval a robotgép táljába mérjük, majd 5-6 perc alatt krémes-habosra keverjük. Közben hozzáadjuk a fehérbort is, majd amikor már jó sűrű, leállítjuk a gépet, és fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre (27x37 cm), és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel süssük meg 10-12 perc alatt.
  • Süssünk még egy ugyanilyen lapot, majd süssük meg a rózsaszín lapot. Ugyanúgy készül, mint a sárga lap, csak nem fehérbort, hanem vörösbort, áfonyalét és citromlét adunk hozzá. Én belekevertem még az összezúzott áfonyaszemeket is, de a krémbe is bele lehet keverni. A citromlé kicsit élénkebbé teszi a színét.
  • A krémhez a vaníliapudingokat főzzük sűrűre a vörösborral, az áfonyalével, a citromlével, majd hűtsük ki. Amikor kihűlt a puding, a vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá apránként a kihűlt pudingot, és keverjük krémesre.
  • Összeállítás: Tegyük egy nagyobb tálcára az egyik sárga lapot, kenjük meg vékonyan sárgabaracklekvárral, erre kenjük rá a krém felét, majd borítsuk be a rózsaszín lappal. Kicsit nyomkodjuk le, majd a rózsaszín lapot is kenjük meg baracklekvárral és a krém másik felével, majd borítsuk be a második sárga lappal. Ezt is nyomkodjuk le egy kicsit, majd tegyük be a hűtőbe, amíg a tetejére elkészítjük a bevonatot.
  • A fehér csokit a borral, az áfonyalével és a citromlével olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a baracklekvárt, csorgassuk a süti tetejére, késsel simítsuk egyenesre, és tegyük vissza a hűtőbe.
  • Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó áfonya, gluténmentes, sütemény, vörösbor

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating