Sign In

Receptek

Vöröslencsés paradicsomleves

Vöröslencsés paradicsomleves

 

Vöröslencsés paradicsomleves

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma közepes fej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 400 gramm burgonya
  • 800 gramm paradicsom lehet hámozott, konzerv
  • 100 gramm vöröslencse
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1000 ml víz
  • 4 mokkáskanál csípős Piros Arany (elmaradhat)
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 1 darab gluténmentes zsömléből pirított zsemlekocka
  • 5-6 darab friss mentalevél vagy 1 mokkáskanál szárított

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, a végén a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk rajta. A meghámozott, megmosott, apró kockára vágott burgonyát hozzákeverjük.
  • A paradicsomok héját bevagdossuk, pár percre forró vízbe tesszük, majd miután lehúztuk a héját, feldaraboljuk, és szintén a fazékba tesszük a burgonyához.
  • Felöntjük a vízzel, fűszerezzük, majd amikor felforrt, hozzáadjuk az alaposan megmosott lencsét is. Fedő alatt főzzük 30 percig, majd amikor már minden megpuhult, botmixerrel pürésítjük, de nem teljesen, maradjanak benne darabos részek is.
  • Tálaláskor citromlével, 1-1 mokkáskanál Piros Arannyal és mentalevéllel még pikánsabbra ízesíthetjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, paradicsom, paradicsomleves, vöröslencse

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating