Sign In

Zabos-túrós buci

Zabos-túrós buci

 

Zabos-túrós buci

Elkészítési idő 55 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 db

Hozzávalók
  

  • 250 gramm zsírszegény túró
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 40 gramm apró szemű zabpehely (jelölten gluténmentes)
  • 40 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
  • 5 gramm sütőpor
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál lenmagpehely

A tetejére:

  • 1 mokkáskanál köménymag

Instrukciók
 

  • A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojást és a sót.
  • Összekeverjük a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a sütőport, a köményt és a lenmagpelyhet, majd az egészet a túrós-tojásos masszához gyúrjuk.
  • Kisebb bucikat formálunk, és sütőpapíros tepsire tesszük őket.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Egy kicsit el fognak terülni, de ez normális, hiszen alig van bennük liszt. (Össz: 766 Kcal; 56, 6 szénhidrát) (1db: 128 Kcal, 9, 4 szénhidrát). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó buci, gluténmentes, pékáru, túró, túrós, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating