Zabos-túrós buci
Zabos-túrós buci
Hozzávalók
- 250 gramm zsírszegény túró
- 2 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 40 gramm apró szemű zabpehely (jelölten gluténmentes)
- 40 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
- 5 gramm sütőpor
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál lenmagpehely
A tetejére:
- 1 mokkáskanál köménymag
Instrukciók
- A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojást és a sót.
- Összekeverjük a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a sütőport, a köményt és a lenmagpelyhet, majd az egészet a túrós-tojásos masszához gyúrjuk.
- Kisebb bucikat formálunk, és sütőpapíros tepsire tesszük őket.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Egy kicsit el fognak terülni, de ez normális, hiszen alig van bennük liszt. (Össz: 766 Kcal; 56, 6 szénhidrát) (1db: 128 Kcal, 9, 4 szénhidrát).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)