Sign In

Zabpehelylisztes kifli

Zabpehelylisztes kifli

 

Zabpehelylisztes kifli

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 db

Hozzávalók
  

  • 100 gramm Naturbit Alfa-mix liszt
  • 100 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 200 gramm zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
  • 20 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 300 ml tej
  • 2 evőkanál kefir
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál

Instrukciók
 

  • Az élesztőt 100 ml tejben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az átszitált liszthez. Beletesszük a kefirt, a maradék langyos tejet, étolajat, sót, és jól összegyúrjuk.
  • Kb. 1 óra hosszat kelesztjük, majd két gombócra osztjuk a tésztát.
  • Az egyik gombócot kerekre nyújtjuk, négyfelé elvágjuk, kifli formára feltekerjük, tepsibe tesszük, langyos tejjel megkenjük a tetejét.
  • Ugyanígy járunk el a másik gombóccal is.
  • Ezután még fél órát kelesztjük.
  • Majd 200 C fokon 5-10 percig sütjük, utána levesszük a hőt 180 C fokra, és további 10-15 percig sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kifli, pékáru, zabpehely, zabpehelyliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating