Zabpelyhes cipó
Zabpelyhes cipó
Hozzávalók
- 100 gramm zabpehely (jelölten gluténmentes)
- 100 gramm kölesliszt
- 50 gramm hajdinaliszt
- 50 gramm cirokliszt
- 300 gramm víz
- 15 gramm útifűmaghéj kb. 2 evőkanál
- 15 gramm darált lenmag kb. 2 evőkanál
- 1 teáskanál bambuszrostliszt (elmaradhat)
- 1 teáskanál só
- 10 gramm friss élesztő
Instrukciók
- Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben, majd belekeverjük az útifűmaghéjat és a darált lenmagot is. A liszteket és a sót kimérjük egy tálba, összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, és jól összedolgozzuk.
- Egy 20cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral, vagy ha szilikonos, vékonyan kikenjük zsiradékkal, és beletesszük a tésztát.
- A formát betesszük a hideg sütőbe, a sütő aljába egy vízzel teli edényt teszünk, majd beállítjuk a hőt 190 fokra, légkeveréssel, és 60 perc alatt megsütjük.
- Sütés után kivesszük a sütőből, rácson hagyjuk kihűlni, és csak hidegen szeleteljük fel. (Össz: 1286 Kcal; 205,5 gramm szénhidrát). (100 gramm: 257 Kcal; 20,6g szénhidrát).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)