Zabpelyhes-medvehagymás pogácsa
Zabpelyhes-medvehagymás pogácsa
Hozzávalók
- 250 gramm zsírszegény túró
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál só
- 40 gramm aprított medvehagyma
- 100 gramm reszelt sajt
- 60 gramm apró szemű zabpehely (jelölten gluténmentes)
Instrukciók
- A túrót villával összetörjük, majd elkeverjük a tojással, sóval, és többi hozzávalóval, csak a sajtból hagyjunk egy keveset a pogácsák tetejére.
- 10-15 percig hagyjuk pihenni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
- Sütőpapíros tepsire nagyobb diónyi gombócokat formálunk kézzel, inkább magas legyen, mint széles, mert sütés közben terülni fognak.
- A tetejüket szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. (1db: 62 Kcal; 4g Ch).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)