Sign In

Receptek

Zabpelyhes tallér

Zabpelyhes tallér

 

Zabpelyhes tallér

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

  • 120 gramm túró
  • 1 darab tojás
  • 1/2 mokkáskanál
  • 2 evőkanál zabpehely apró szemű, jelölten gluténmentes
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt jelölten gluténmentes
  • 10 gramm trappista sajt reszelt

A formázáshoz:

  • 1 evőkanál zabpehelyliszt jelölten gluténmentes

A tetejére:

  • 1 mokkáskanál szezámmag
  • 1 mokkáskanál lenmag
  • 10 gramm trappista sajt reszelt

Instrukciók
 

  • A villával összetört túrót összekeverjük a tojással, sóval, zabpehellyel, zabpehelyliszttel, a reszelt sajttal, és egy kis időre félretesszük pihenni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
  • 16 kis gombócot készítünk, a zabpehelylisztben megforgatjuk, hogy ne ragadjon, majd ellapítjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, rászórjuk a magokat, és a reszelt sajtot, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sajt, sós, túró, zabpehely

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating