Zabpelyhes tallér
Zabpelyhes tallér
Hozzávalók
- 120 gramm túró
- 1 darab tojás
- 1/2 mokkáskanál só
- 2 evőkanál zabpehely apró szemű, jelölten gluténmentes
- 1 evőkanál zabpehelyliszt jelölten gluténmentes
- 10 gramm trappista sajt reszelt
A formázáshoz:
- 1 evőkanál zabpehelyliszt jelölten gluténmentes
A tetejére:
- 1 mokkáskanál szezámmag
- 1 mokkáskanál lenmag
- 10 gramm trappista sajt reszelt
Instrukciók
- A villával összetört túrót összekeverjük a tojással, sóval, zabpehellyel, zabpehelyliszttel, a reszelt sajttal, és egy kis időre félretesszük pihenni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
- 16 kis gombócot készítünk, a zabpehelylisztben megforgatjuk, hogy ne ragadjon, majd ellapítjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, rászórjuk a magokat, és a reszelt sajtot, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.