Zöldbabfőzelék pörkölttel
Zöldbabfőzelék pörkölttel
Hozzávalók
- 1000 gramm vajbab tisztítva, darabolva
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 teáskanál só
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1-2 teáskanál ételecet 10%-os
Instrukciók
- A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük az ételízesítőt, a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot, az összezúzott fokhagymát, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
- Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel és a fűszerpaprikával, egy kevés hideg vízzel hígítjuk, hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz, felforraljuk, és pár percig lassú tűzön főzzük.
- Közben, ha szükséges megsózzuk, és egy kevés ecettel ízesítjük. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Sertéspörkölttel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)