Zöldbabos csirke
Zöldbabos csirke
Hozzávalók
- 4 darab nagyobb egész csirkecomb
- 1 darab vöröshagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 500 ml paradicsomlé 100%-os
- 500 gramm zöldbab (fagyasztott is lehet)
- 1 teáskanál szárított tárkonylevél
- 250 gramm füstölt kolbász
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál rizsliszt
Instrukciók
- Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd a megmosott csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, és a hagymás olajon fehéredésig sütjük.
- Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a paradicsomlével és 200 ml vízzel. Felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt, kb. 30 perc alatt félpuhára főzzük.
- Ekkor hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, és a tárkonnyal együtt a paradicsomos szaftba keverjük.
- A maradék sóval, borssal ízesítjük, majd néhány percnyi főzés után a lehéjazott, karikára vágott kolbászt is hozzáadjuk.
- A tejfölt a liszttel simára keverjük, a forró paradicsomos szafttal hígítjuk, majd az egészet a babos csirkéhez öntjük. 3-4 perc alatt mártásszerűre besűrítjük. Friss, puha kenyérrel vagy nokedlivel kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)