Sign In

Receptek

Zöldbabos csirke

Zöldbabos csirke

 

Zöldbabos csirke

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab nagyobb egész csirkecomb
  • 1 darab vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 500 ml paradicsomlé 100%-os
  • 500 gramm zöldbab (fagyasztott is lehet)
  • 1 teáskanál szárított tárkonylevél
  • 250 gramm füstölt kolbász
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd a megmosott csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, és a hagymás olajon fehéredésig sütjük.
  • Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a paradicsomlével és 200 ml vízzel. Felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt, kb. 30 perc alatt félpuhára főzzük.
  • Ekkor hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, és a tárkonnyal együtt a paradicsomos szaftba keverjük.
  • A maradék sóval, borssal ízesítjük, majd néhány percnyi főzés után a lehéjazott, karikára vágott kolbászt is hozzáadjuk.
  • A tejfölt a liszttel simára keverjük, a forró paradicsomos szafttal hígítjuk, majd az egészet a babos csirkéhez öntjük. 3-4 perc alatt mártásszerűre besűrítjük. Friss, puha kenyérrel vagy nokedlivel kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, főétel, gluténmentes, zöldbab

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating