Sign In

Receptek

Zöldbabos sós torta

Zöldbabos sós torta

 

Zöldbabos sós torta

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Sós sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

  • 220 gramm burgonya
  • 150 gramm zöldbab (zöld hüvelyű, fagyasztott is jó)
  • 125 gramm mozzarella sajt (zacskós)
  • 3 darab tojás
  • 120 ml tej
  • 40 gramm parmezán sajt (Grana Padano is jó)
  • 120 gramm rizsliszt
  • 30 gramm burgonyakeményítő
  • 12 gramm sütőpor
  • 40 ml olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

Instrukciók
 

  • A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. A zöldbabot is roppanósra főzzük, kihűtjük.
  • Egy tálba mérjük a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót, a borsot, a reszelt parmezánsajt nagy részét, a lereszelt mozzarellát, majd kézi habverővel kevergetve hozzákeverjük a tejet, a tojásokat és az olívaolajat.
  • Miután homogén állagúvá kevertük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát és zöldbabot, de előtte egy keveset elveszünk belőlük.
  • Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a zöldséges masszát beleöntjük, a tetejére szórjuk a félretett zöldséget, reszelt parmezánsajtot, és egy kevés durvára őrölt fekete borsot.
  • 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 40-45 perc alatt megsütjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sós sütemény, torta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating