Zöldborsóleves csipetkével
Zöldborsóleves csipetkével
Hozzávalók
- 500 gramm zöldborsó kifejtve
- 3 darab kisebb sárgarépa
- 2 darab kisebb petrezselyemgyökér
- 2-3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1/2 csokor petrezselyem
A csipetkéhez:
- 1 darab tojás
- 100 gramm Naturbit Alfa-mix
Instrukciók
- Először elkészítjük a csipetkét. A tojást összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz. Elég kemény tésztának kell lennie. Egy edényben vizet forralunk, megsózzuk és belecsipkedjük a tésztát. Miután a csipetkék feljöttetek a víz felszínére, még pár percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és tálalásig félretesszük.
- A levesbe is bele lehet csipkedni közvetlenül, de némelyik gluténmentes lisztnél előfordulhat, hogy túl sok lét szív fel, vagy szétázik, ezért első alkalommal tanácsosabb külön megfőzni, és csak tálaláskor tenni a levesbe.
- A zöldborsót a tetszőleges formára aprított sárgarépával és petrezselyemgyökérrel együtt az olajon, ételízesítő és egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, majd a víz elpárolgása után megszórjuk 2 csapott evőkanál liszttel és 1 teáskanál pirospaprikával.
- 1-2 percig pirítjuk, felöntjük 1200 ml vízzel, felforraljuk, néhány percig még takaréklángon főzzük, közben megborsozzuk, ha szükséges még utána sózunk, és a tetejére szórjuk a felaprított petrezselymet.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)