Sign In

Receptek

Zöldborsóleves gazdagon

Zöldborsóleves gazdagon

 

Zöldborsóleves gazdagon

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab nagyobb sárgarépa
  • 2 darab kisebb fehérrépa
  • 1/4 fej karalábé
  • 1/4 darab zellergumó
  • 2 darab közepes burgonya
  • 1/2 mk őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál ételízesítő por
  • 600 gramm zöldborsó (kifejtve, friss vagy fagyasztott)
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 50 gramm gluténmentes csipetke vagy más száraz levestészta

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd megszórjuk a liszttel, kicsit együtt pirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, egyet keverünk rajta, majd apránként, folyamatos keverés közben felöntjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a megtisztított, megmosott, felaprított zöldségeket a borsó kivételével.
  • Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük, majd fedő alatt, kis lángon főzzük 15 percig. A 15 perc letelte után hozzáadjuk a zöldborsót is, és további 15 perc alatt puhára főzzük az egészet, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  • Tálaláskor a tányérba tesszük a kész csipetkét, és rámerjük a levest. Én most Mimen csicseri kagylótésztával tálaltam, amit külön főztem meg. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, zöldborsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating