Sign In

Receptek

Zöldborsópörkölt húsgombóccal

Zöldborsópörkölt húsgombóccal

Zöldborsópörkölt húsgombóccal recept mentesmagazin
Zöldborsópörkölt húsgombóccal recept MentesMagazin

Nagyon finom egytálétel, el sem tudtam volna képzelni, hogy ennyire jó! Rengetegféle változata van, én most a burgonyást választottam, húsgombóccal, de lehet hús nélkül is készíteni. A hagyományos recepttől annyiban tértem el, hogy tálaláskor tettem a saját adagomra egy kevés tejfölt is, ami csak fokozta az ízek harmóniáját! 🙂

Zöldborsópörkölt húsgombóccal recept mentesmagazin

Zöldborsópörkölt húsgombóccal (Gluténmentesen is)

Nagyon finom egytálétel, el sem tudtam volna képzelni, hogy ennyire jó! Rengetegféle változata van, én most a burgonyást választottam, húsgombóccal, de lehet hús nélkül is készíteni. A hagyományos recepttől annyiban tértem el, hogy tálaláskor tettem a saját adagomra egy kevés tejfölt is, ami csak fokozta az ízek harmóniáját! 🙂
Elkészítési idő 1 óra
Kategória Egytálételek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 darab zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 teáskanál
  • 400 gramm zöldborsó fagyasztott is lehet
  • 300 gramm burgonya

A húsgombóchoz:

  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 500 gramm darált csirkecombfilé
  • 1 teáskanál
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 darab zsömle (gluténmentes)
  • 50 ml tej
  • 1 darab tojás
  • 4-5 evőkanál zabpehely (jelölten gluténmentes)
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük 1-2 ek vízzel, hogy a fűszerpaprika ne égjen meg. Rászórjuk a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot, megsózzuk, felöntjük 3 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk kb. 10 percig.
  • Közben a zsömlét felaprítjuk, meglocsoljuk a tejjel, amikor már elázott, villával összetörjük. A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tojással, és a beáztatott zsömlével. Ha túl lágy a massza, adjuk hozzá a zabpelyhet, és hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy felszívja a nedvességet.
  • A masszából vizes kézzel formázzunk kisebb gombócokat, tegyük a lecsós szaftba, és pároljuk kb. 5 percig, majd óvatosan fordítsuk meg őket, és pároljuk további 5 percig.
  • Ekkor szórjuk rá az apró kockára vágott burgonyát, a zöldborsót, óvatosan forgassuk össze, és pároljuk addig, amíg a zöldborsó és a burgonya megpuhul.
  • Közben ellenőrizzük, hogy elég sós-e, és néha keverjük meg, de vigyázzunk, hogy a gombócok egyben maradjanak.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pörkölt, zöldborsó

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating