Zöldborsós burgonyaleves
Zöldborsós burgonyaleves
Hozzávalók
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 500 gramm burgonya
- 200 gramm füstölt kolbász (lehet csípős is)
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 púpos evőkanál rizsliszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 teáskanál só
- 250 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
Instrukciók
- A felaprított hagymát az olajon, kis lángon, megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott, héj nélküli kolbászt, kicsit együtt pirítjuk, majd hozzákeverjük a kisebb kockákra vágott burgonyát.
- Megszórjuk a liszttel, kicsit megint pirítjuk, majd a fűszerpaprikával, végül, apránként hozzáöntve, kevergetve, felöntjük 1500 ml vízzel, és felforraljuk.
- Sózzuk, az ételízesítővel, a petrezselyem felével ízesítjük, és kis lángon, fedő alatt 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és az újraforrástól számítva még további 15 percig főzzük.
- Tálalás előtt megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)