Sign In

Receptek

Zöldborsós burgonyaleves

Zöldborsós burgonyaleves

 

Zöldborsós burgonyaleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 500 gramm burgonya
  • 200 gramm füstölt kolbász (lehet csípős is)
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 púpos evőkanál rizsliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál
  • 250 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy friss)

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát az olajon, kis lángon, megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott, héj nélküli kolbászt, kicsit együtt pirítjuk, majd hozzákeverjük a kisebb kockákra vágott burgonyát.
  • Megszórjuk a liszttel, kicsit megint pirítjuk, majd a fűszerpaprikával, végül, apránként hozzáöntve, kevergetve, felöntjük 1500 ml vízzel, és felforraljuk.
  • Sózzuk, az ételízesítővel, a petrezselyem felével ízesítjük, és kis lángon, fedő alatt 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és az újraforrástól számítva még további 15 percig főzzük.
  • Tálalás előtt megszórjuk a maradék petrezselyemmel. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, leves, zöldborsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating