Zöldborsós paprikás csirke – gluténmentes

A paprikás csirke egyik variációja! Határozottan kellemes, nagyon finom gluténmentesen is! 🙂
Zöldborsós paprikás csirke gluténmentesen
A paprikás csirke egyik mutánsa! Határozottan kellemes mutáns! 🙂
Hozzávalók
- 4 darab egész csirkecomb
- 1 teáskanál só
- 4 evőkanál libazsír (vagy napraforgóolaj)
- 1 darab nagy fej vöröshagyma
- 2 darab húsos zöldpaprika
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 1 darab nagyobb paradicsom
- 500 gramm zöldborsó (kifejtve, fagyasztott is jó)
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 gramm tejföl
Instrukciók
- A combokról lefejtjük a bőrt (jó lesz levesbe), a forgónál kettévágjuk, besózzuk, félretesszük.
- A hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, pár percig együtt sütjük, majd hozzáadjuk a csirkecombokat, és fehéredésig sütjük.
- Megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kb. 300 ml vízzel felengedjük, rászórjuk az apró kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, majd fedő alatt, kis lángon, majdnem teljesen puhára pároljuk. A kifejtett zöldborsót rászórjuk, és együtt készre főzzük.
- Levét a tejföllel simára kevert liszttel, 2-3 perc alatt besűrítjük. Nokedlival vagy tarhonyával tálaljuk.