Sign In

Receptek

Zöldborsós paprikás csirke – gluténmentes

Zöldborsós paprikás csirke – gluténmentes

zöldborsós paprikás csirke gluténmentes recept mentes magazin
zöldborsós paprikás csirke – gluténmentes recept – Mentes Magazin

A paprikás csirke egyik variációja! Határozottan kellemes, nagyon finom gluténmentesen is! 🙂

zöldborsós paprikás csirke gluténmentes recept mentes magazin

Zöldborsós paprikás csirke gluténmentesen

A paprikás csirke egyik mutánsa! Határozottan kellemes mutáns! 🙂
Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Csirkehús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab egész csirkecomb
  • 1 teáskanál
  • 4 evőkanál libazsír (vagy napraforgóolaj)
  • 1 darab nagy fej vöröshagyma
  • 2 darab húsos zöldpaprika
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 darab nagyobb paradicsom
  • 500 gramm zöldborsó (kifejtve, fagyasztott is jó)
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 gramm tejföl

Instrukciók
 

  • A combokról lefejtjük a bőrt (jó lesz levesbe), a forgónál kettévágjuk, besózzuk, félretesszük.
  • A hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, pár percig együtt sütjük, majd hozzáadjuk a csirkecombokat, és fehéredésig sütjük.
  • Megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kb. 300 ml vízzel felengedjük, rászórjuk az apró kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, majd fedő alatt, kis lángon, majdnem teljesen puhára pároljuk. A kifejtett zöldborsót rászórjuk, és együtt készre főzzük.
  • Levét a tejföllel simára kevert liszttel, 2-3 perc alatt besűrítjük. Nokedlival vagy tarhonyával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó borsó, csirkemáj, gluténmentes, paprika

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating