Zöldborsós resztelt csirkemáj
Zöldborsós resztelt csirkemáj
Hozzávalók
- 500 gramm zöldborsó (fagyasztott is jó)
- 1 darab nagyobb fej vöröshagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 600 gramm csirkemáj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál morzsolt majoránna
- 1 evőkanál rizsliszt
Instrukciók
- A zöldborsót enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt megpároljuk.
- Az apróra vágott hagymát az olajon néhány perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott, felaprított paprikát és paradicsomot.
- A szintén megmosott, megtisztított, kisebb darabokra vágott májat rádobjuk, nagy lángon, kevergetve 5 percig pirítjuk, majd megszórjuk a majoránnával, a liszttel, a fűszerpaprikával, a borssal, a liszttel, és fél percig pirítjuk.
- A borsó főzővizével mártás sűrűségűre főzzük, miközben a főtt zöldborsót is belekeverjük. Ha szükséges, még megsózzuk.
- Tarhonyával vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)