Sign In

Receptek

Zöldborsós röszti

Zöldborsós röszti

 

Zöldborsós röszti

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel, Köretek
Konyha Magyar
Mennyiség 20 db

Hozzávalók
  

  • 300 gramm burgonya
  • 250 gramm zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 3 darab tojás
  • 50 gramm Grana Padano sajt (parmezán)
  • 40 gramm trappista sajt
  • 1 darab vöröshagyma kis fej
  • 1 mokkáskanál
  • 4-5 evőkanál zabpehelyliszt
  • 4-5 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez

A tetejére:

  • 200 ml tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma zúzott
  • 1 csipet
  • 30 gramm trappista sajt reszelt

Instrukciók
 

  • A megtisztított, megmosott, kisebb kockára vágott krumplit egy kevés sós vízben puhára főzzük, a zöldborsót pár perc alatt 1-2 evőkanálnyi sós vízzel megpároljuk.
  • A hagymát apróra vágjuk, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a langyosra hűlt, összetört burgonyát, a tojásokat, a sajtot, a sót, a zabpehelylisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a zöldborsót.
  • Néhány percig pihenni hagyjuk, hogy a liszt felszívja a nedvességet. Ha a massza túl lágy, még adhatunk hozzá egy kevés lisztet.
  • Egy palacsintasütőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd evőkanálnyi adagokat merünk a forró olajra, a kanál hátával laposra igazítjuk, és közepes lángon, türelmesen megsütjük a tenyérnyi kis lepényeket. Ha nincsenek átsülve rendesen, nehéz megfordítani őket, tehát ne kapkodjunk.
  • Miután megsütöttük az összes rösztit, fokhagymás tejföllel, és reszelt sajttal tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, röszti, zöldborsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating