Sign In

Receptek

Zöldfűszeres kifli

Zöldfűszeres kifli

 

Zöldfűszeres kifli

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 9 db

Hozzávalók
  

  • 150 gramm Schar mix B liszt
  • 150 gramm Miklós' Universal mix
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1-1 teáskanál cukor és só
  • 3,5 gramm Dr. Oetker porélesztő
  • 300 ml tej vagy víz
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1-1 mokkáskanál szárított bazsalikom, oregánó, kakukkfű
  • 1 darab tojás

Instrukciók
 

  • Az élesztőt nem kell külön felfuttatni. A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítjuk, majd olajos kézzel gombócokat formázunk belőle, és meleg helyen kb. 10 percig kelni hagyjuk.
  • Ezután olajozott szilikon lapon ovális formára nyújtjuk, majd a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe, vagy lukacsos bagett sütőformára tesszük.
  • További 20 percig kelesztjük, konyharuhával letakarva, langyos, huzatmentes helyen, majd a tetejét vékonyan lekenjük a felolvasztott kókuszzsírral, és 200 C-os sütőben 5-6 percig, majd 180 C-on további 20-25 percig sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kifli, sós sütemény, zöldfűszeres

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating