Zöldfűszeres kifli
Zöldfűszeres kifli
Hozzávalók
- 150 gramm Schar mix B liszt
- 150 gramm Miklós' Universal mix
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 1-1 teáskanál cukor és só
- 3,5 gramm Dr. Oetker porélesztő
- 300 ml tej vagy víz
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1-1 mokkáskanál szárított bazsalikom, oregánó, kakukkfű
- 1 darab tojás
Instrukciók
- Az élesztőt nem kell külön felfuttatni. A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítjuk, majd olajos kézzel gombócokat formázunk belőle, és meleg helyen kb. 10 percig kelni hagyjuk.
- Ezután olajozott szilikon lapon ovális formára nyújtjuk, majd a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe, vagy lukacsos bagett sütőformára tesszük.
- További 20 percig kelesztjük, konyharuhával letakarva, langyos, huzatmentes helyen, majd a tetejét vékonyan lekenjük a felolvasztott kókuszzsírral, és 200 C-os sütőben 5-6 percig, majd 180 C-on további 20-25 percig sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)