Zöldséges céklaleves
Zöldséges céklaleves
Hozzávalók
- 400 gramm cékla
- 2 darab kisebb sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1500 ml víz
- 1 evőkanál só
- 2-3 evőkanál cukor
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 2 darab közepes burgonya
- 2-3 evőkanál balzsamecet
- 1-2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 dl tejföl
Instrukciók
- A meghámozott, megmosott céklát kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba szórjuk a felaprított répákkal együtt, felöntjük 15 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon, félig puhára főzzük.
- Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
- Közben a balzsamecettel, a citromlével és a cukorral ízesítjük, majd a főzés végén hozzáadjuk a tejföllel simára kevert lisztet, amit egy kevés forró lével hígítunk, és pár perc alatt besűrítjük vele a levest.