Sign In

Receptek

Zöldséges céklaleves

Zöldséges céklaleves

 

Zöldséges céklaleves

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm cékla
  • 2 darab kisebb sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1500 ml víz
  • 1 evőkanál
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 2 darab közepes burgonya
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 dl tejföl

Instrukciók
 

  • A meghámozott, megmosott céklát kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba szórjuk a felaprított répákkal együtt, felöntjük 15 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon, félig puhára főzzük.
  • Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  • Közben a balzsamecettel, a citromlével és a cukorral ízesítjük, majd a főzés végén hozzáadjuk a tejföllel simára kevert lisztet, amit egy kevés forró lével hígítunk, és pár perc alatt besűrítjük vele a levest.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cékla, gluténmentes, leves, zöldséges

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating