Zöldséges-májas csirkemell
Zöldséges-májas csirkemell
Hozzávalók
- 500 gramm csirkemellfilé
- 300 gramm csirkemáj
- ízlés szerint bacon szalonna
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 2 darab kisebb cukkini (nálam most fehér)
- 300 gramm laskagomba
- 2 darab zöldpaprika
- 1 darab kápia paprika
- 2 darab paradicsom
- 100 ml étolaj
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál grill fűszerkeverék Lucullus
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
Instrukciók
- A megmosott, csíkokra vágott csirkemellet egy kevés olajon, egy serpenyőben elősütjük. Nem kell teljesen megsütni, csak annyira, hogy kifehéredjen, majd egy kiolajozott nagyobb tepsibe tesszük.
- A megmosott, megtisztított csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk, a lisztben megforgatjuk, és szintén elősütjük (nem baj, ha kicsit véres marad, úgy jó), majd szintén a tepsibe tesszük. Meghintjük egy kevés sóval, fűszerkeverékkel.
- A zöldségeket megmossuk, tetszőleges formára aprítjuk, majd szintén a tepsibe szórjuk a húsra.
- A szalonnát csíkokra vágjuk, a zöldség tetejére tesszük, megöntözzük a sütésből maradt olajjal.
- 190 C fokra előmelegített sütőben, letakarás nélkül, kb. 60 perc alatt megsütjük, néha egy lapáttal kicsit átforgatjuk.
- Akkor jó, ha a lé nagy része elpárolgott, és sűrű szaft maradt a tepsi alján. Nem kell teljesen szárazra sütni. Vadrizses párolt rizzsel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)