Sign In

Receptek

Zöldségleves gombagaluskával

Zöldségleves gombagaluskával

 

Zöldségleves gombagaluskával

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Leves receptek, Zöldséges receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 fej nagyobb hagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 150 gramm sárgarépa
  • 150 gramm fehérrépa
  • 1/2 fej karalábé
  • 150 gramm burgonya
  • 1/4 fej zellergumó
  • 250 gramm zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/2 csokor petrezselyem

A gombagaluskához:

  • 20 gramm vaj
  • 100 gramm csiperkegomba
  • 1/4 mokkáskanál borsikafű
  • 1 darab tojás
  • 4-5 evőkanál rizsliszt
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál aprított petrezselyem

Instrukciók
 

  • A hagymát lereszeljük, ¼ részét a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, egy csipet borsikafüvet, és néhány perc alatt megpároljuk. Ne adjunk hozzá sót, hogy ne eressze ki a levét.
  • Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a tojást, borsot, sót, a felaprított petrezselymet, és annyi lisztet, amennyit felvesz. Nokedlinál kicsit sűrűbb, de jól keverhető masszának kell lennie. Amíg elkészítjük a levest, betesszük a hűtőbe.
  • A maradék reszelt hagymát is megdinszteljük az olajon, a végén a zúzott fokhagymával együtt, majd hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket a zöldborsó kivételével. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 1800 ml vízzel, és felforraljuk.
  • Megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a köménymagot, borsot, ételízesítőt. Takaréklángon, fedő alatt félig puhára főzzük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a zöldborsót is, végül a forró levesbe mártogatott teáskanállal beleszaggatjuk a gombagaluskát.
  • Néhány percig még főzzük, amíg a galuskák feljönnek a leves színére, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, gomba, leves, zöldségleves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating