Sign In

Zsemle 1.

Zsemle 1.

 

Zsemle 1.

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 20 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 250 ml tej
  • 50 ml étolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk 100 ml langyos tejben 1 teáskanál cukorral.
  • A lisztet a robotgép táljába szitáljuk a sóval együtt, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, apránként az olajat, és kb. 5 perc alatt kidagasztjuk.
  • Ezután letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Én mindig teszek a tésztára egy műanyag fóliát is, hogy ne száradjon ki.
  • Miután megkelt, olajos kézzel, közepes nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapíros tepsire tesszük őket, és ameddig a sütő bemelegszik 180 fokra, a zsemlék még pihennek, majd 20-25 perc alatt megsütjük őket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pékáru, zsemle, zsömle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating