Zsemlegaluska
Zsemlegaluska
Hozzávalók
- 1 darab közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 2 darab szikkadt gluténmentes zsemle
- kb. 150 ml tej
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 darab tojás
- 1/2 csokor petrezselyem
- 2-3 evőkanál rizsliszt vagy Miklós' Universal mix liszt
- 2-3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
Instrukciók
- A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, megöntözzük a tejjel. A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, ha kész, hozzáadjuk a beáztatott zsemléhez, majd megsózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a tojást, a felaprított petrezselymet, és jól összekeverjük. Ezután hozzáadunk 2-2 evőkanálnyi lisztet és zsemlemorzsát. Ha túl lágynak találnánk, adhatunk hozzá még egy keveset, de ne legyen kemény a massza.
- Egy kicsivel kell csak sűrűbbnek lennie, mint a normál galuskatésztának. Egy pár percig pihentetjük, majd egy a forró vízbe mártogatott evőkanállal a lobogó sós vízbe szaggatjuk.
- Nem fognak azonnal feljönni a víz tetejére, de amikor feljönnek, attól kezdve még 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk őket. Szaftos húsok, pörköltek mellé kitűnő köret.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)