Zsíros kifli tökmagliszttel
Zsíros kifli tökmagliszttel
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 gramm Nutri Free mix per Pane liszt
- 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 50 gramm tökmagliszt
- 30 gramm friss élesztő
- 100 ml tej
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál tejföl
- 100 gramm zsír
- 3 darab közepes főtt burgonya
- 1 darab tojássárgája
A töltelékhez:
- 200 ml tejföl
- 150 gramm reszelt trappista sajt
A kiflik lekenésére:
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál víz
A tetejére:
- 50 gramm durvára tört tökmag
Instrukciók
- A hozzávalókból tésztát dagasztunk, a zsír kivételével. Mikor már majdnem készen van, a zsírt is apránként hozzáadagoljuk.
- 1 órát kelesztjük, majd 4 cipóra osztjuk.
- Fogunk egy cipót, kör alakúra kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 8 részre osztjuk, mint egy tortát.
- Feltekerjük a háromszögeket, kifli formára igazítjuk, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket. Ugyanezt elvégezzük a másik három cipóval. Tojással lekenjük a tetejüket, és megszórjuk a durvára tört tökmaggal.
- Előmelegített sütőben 180 C fokon, 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)