Sign In

Receptek

Zsíros pogácsa rizslisztből

Zsíros pogácsa rizslisztből

 

Zsíros pogácsa rizslisztből (Gluténmentes)

Egy egyszerűen elkészíthető pogácsa!
Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Mennyiség 28 db

Hozzávalók
  

  • 1,3 dl tej
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 20 gramm friss élesztő
  • 330 gramm rizsliszt
  • 1,5 teáskanál
  • 20 gramm útifűmaghéj
  • 120 gramm zsír
  • 140 gramm tejföl
  • 1 darab tojás
  • A lekenéshez A lekenéshez:
  • 1 darab tojás

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, az útifűmaghéjat egy tálba mérjük, összekeverjük, majd a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, és alaposan összegyúrjuk.
  • Nem baj, ha kicsit ragacsos, néhány percig pihentessük, hogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet. Viszonylag puha tésztának kell lennie. Ha kemény, egy kevés tejföllel lazítjuk, ha túl lágy, akkor egy kevés liszttel gyúrjuk össze.
  • Lisztezett nyújtólapon 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk, majd 5 cm-es formával kiszaggatjuk, a tenyerünkkel egy kicsit megsodorjuk, hogy magasabb legyen. Sütőlemezre sorakoztatjuk a pogácsákat, majd egy konyharuhával letakarjuk, és 30-40 perc alatt megkelesztjük.
  • Az idő letelte után megkenjük a villával felvert, kicsit megsózott tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Vigyázzatok, hogy ne süssétek túl, különben kiszárad!  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating