Zsömle cukkinivel
A cukkinitől nem csak puha marad a zsömle, de a szénhidrát mennyiségét is jelentősen csökkenteni tudjuk 🙂
Gluténmentes zsömle cukkinivel
Hozzávalók
- 300 gramm cukkini
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 1 darab db tojás
- 40 gramm amarántliszt
- 40 gramm hajdinaliszt
- 3 evőkanál ek magkeverék
Instrukciók
- A cukkinit a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük.
- 10 percig állni hagyjuk, majd vizes vagy olajos kézzel 8 kisebb zsemlét formálunk, a magokat a tetejére szórjuk, picit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le.
- 200 C fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd levesszük a hőt 180 C fokra, és így sütjük még kb. 30 percig.