Sign In

Zsömle cukkinivel

Zsömle cukkinivel

gluténmentes zsömle cukkinivel recept gmtérkép
Gluténmentes zsömle cukkinivel

A cukkinitől nem csak puha marad a zsömle, de a szénhidrát mennyiségét is jelentősen csökkenteni tudjuk 🙂

gluténmentes zsömle cukkinivel recept gmtérkép

Gluténmentes zsömle cukkinivel

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 darab

Hozzávalók
  

  • 300 gramm cukkini
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 darab db tojás
  • 40 gramm amarántliszt
  • 40 gramm hajdinaliszt
  • 3 evőkanál ek magkeverék

Instrukciók
 

  • A cukkinit a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük.
  • 10 percig állni hagyjuk, majd vizes vagy olajos kézzel 8 kisebb zsemlét formálunk, a magokat a tetejére szórjuk, picit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le.
  • 200 C fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd levesszük a hőt 180 C fokra, és így sütjük még kb. 30 percig.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó amarántliszt, cukkini, gluténmentes, zsemle, zsömle

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating