Zsömle (Miklós’ seeded bread mix – Glutenix Albatutti)
Zsömle (Miklós’ seeded bread mix – Glutenix Albatutti)
Hozzávalók
- 500 gramm Seeded bread mix lisztkeverék
- 12 gramm só
- 430 ml víz langyos
- 22 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- Az élesztőt futtassuk fel a cukorral 130 ml langyos vízben. A lisztet mérjük a robotgép táljába, adjuk hozzá a sót, és keverjük jól össze. Amikor az élesztő felfutott, indítsuk be a robotgépet, adjuk a felfuttatott élesztőt, valamint a maradék 300 ml vizet a liszthez, és alaposan dolgozzuk össze.
- A tésztából készítsünk olajos kézzel 12 db kisebb gombócot, helyezzük sütőpapírral ellátott sütőlemezre, tegyük be a sütőbe, és kelesszük a duplájára 50 fokon, kb. 30-35 perc alatt. A kelesztés után ne vegyük ki a sütőből, hanem tekerjük fel a hőt 210 fokra, és így süssük meg a zsömléket kb. 40-45 perc alatt.