Sign In

Receptek

Zsömle – muffin formában sütve

Zsömle – muffin formában sütve

 

Zsömle - muffin formában sütve (Gluténmentes)

Ha kicsit hígabb a tészta, de zsömlét szeretnénk belőle, muffin formában meg lehet sütni! 🙂
Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Glutenix Albatutti lisztkeverék
  • 1 teáskanál
  • 100 langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 10 gramm friss élesztő
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 70 ml langyos víz

Instrukciók
 

  • 1dl langyos vízben a cukorral, felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, sót a dagasztógép táljába mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd apránként a maradék 70 ml langyos vizet, és 5-6 perc alatt alaposan összedolgozzuk a tésztát. A tésztát olajjal kikent muffin sütőforma mélyedéseibe adagoljuk, megszórjuk a zsemlék tetejét egy kevés szezámmaggal, letakarjuk, és langyos, huzatmentes helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  • 200 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Még melegen borítsuk ki a formából, és rácson hagyjuk a zsemléket kihűlni. Ebből a mennyiségből 12 db közepes muffin méretű zsömle lesz.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating