Zsömle – muffin formában sütve
Zsömle - muffin formában sütve (Gluténmentes)
Ha kicsit hígabb a tészta, de zsömlét szeretnénk belőle, muffin formában meg lehet sütni! 🙂
Hozzávalók
- 250 gramm Glutenix Albatutti lisztkeverék
- 1 teáskanál só
- 100 langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- 10 gramm friss élesztő
- 1 evőkanál szezámmag
- 70 ml langyos víz
Instrukciók
- 1dl langyos vízben a cukorral, felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, sót a dagasztógép táljába mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd apránként a maradék 70 ml langyos vizet, és 5-6 perc alatt alaposan összedolgozzuk a tésztát. A tésztát olajjal kikent muffin sütőforma mélyedéseibe adagoljuk, megszórjuk a zsemlék tetejét egy kevés szezámmaggal, letakarjuk, és langyos, huzatmentes helyen kb. 45 percig kelesztjük.
- 200 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Még melegen borítsuk ki a formából, és rácson hagyjuk a zsemléket kihűlni. Ebből a mennyiségből 12 db közepes muffin méretű zsömle lesz.