Sign In

Receptek

30 perces  pogácsa

 

30 perces pogácsa

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm Miklós' Universal mix vagy Nutri Free mix per Pane liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál citromlé
  • 300 gramm 20 %-os tejföl
  • 150 ml víz
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 teáskanál lenmag
  • 1 teáskanál napraforgómag kicsit összetörve
  • 1 evőkanál aprított snidling

A tetejére:

  • 30 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A lisztet a sóval és a szódabikarbónával átszitáljuk, majd a kezünkkel átforgatjuk, hogy még levegősebb legyen. Hozzáadjuk a tejfölt, 100 ml vizet, a citromlevet, a magokat, a fűszereket, és az egészet összegyúrjuk.
  • Ha szükséges, a maradék 50 ml vizet evőkanalanként adagolva beledolgozzuk. (A liszt minőségétől függ, mennyi folyadékot vesz fel a tészta.)
  • Ezután lisztezett felületre borítjuk, kézzel kilapítjuk, majd tetszőleges formára vágjuk vagy kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
  • 220 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Ekkor a hőfokot 200 fokra mérsékeljük, és a tésztát további 5 percig a sütőben hagyjuk.
  • A tésztába gyúrhatunk kolbászdarabkákat, pirított hagymát, esetleg maradék főtt sonkát is.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük