30 perces pogácsa
30 perces pogácsa
Hozzávalók
- 500 gramm Miklós' Universal mix vagy Nutri Free mix per Pane liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál citromlé
- 300 gramm 20 %-os tejföl
- 150 ml víz
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 teáskanál lenmag
- 1 teáskanál napraforgómag kicsit összetörve
- 1 evőkanál aprított snidling
A tetejére:
- 30 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- A lisztet a sóval és a szódabikarbónával átszitáljuk, majd a kezünkkel átforgatjuk, hogy még levegősebb legyen. Hozzáadjuk a tejfölt, 100 ml vizet, a citromlevet, a magokat, a fűszereket, és az egészet összegyúrjuk.
- Ha szükséges, a maradék 50 ml vizet evőkanalanként adagolva beledolgozzuk. (A liszt minőségétől függ, mennyi folyadékot vesz fel a tészta.)
- Ezután lisztezett felületre borítjuk, kézzel kilapítjuk, majd tetszőleges formára vágjuk vagy kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
- 220 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Ekkor a hőfokot 200 fokra mérsékeljük, és a tésztát további 5 percig a sütőben hagyjuk.
- A tésztába gyúrhatunk kolbászdarabkákat, pirított hagymát, esetleg maradék főtt sonkát is.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)