A lisztet a sóval és a szódabikarbónával átszitáljuk, majd a kezünkkel átforgatjuk, hogy még levegősebb legyen. Hozzáadjuk a tejfölt, 100 ml vizet, a citromlevet, a magokat, a fűszereket, és az egészet összegyúrjuk.
Ha szükséges, a maradék 50 ml vizet evőkanalanként adagolva beledolgozzuk. (A liszt minőségétől függ, mennyi folyadékot vesz fel a tészta.)
Ezután lisztezett felületre borítjuk, kézzel kilapítjuk, majd tetszőleges formára vágjuk vagy kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
220 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Ekkor a hőfokot 200 fokra mérsékeljük, és a tésztát további 5 percig a sütőben hagyjuk.
A tésztába gyúrhatunk kolbászdarabkákat, pirított hagymát, esetleg maradék főtt sonkát is.