Almás palacsinta datolyasziruppal
Az almától puha, szaftos lesz a palacsinta. Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom! :
Gluténmentes almás palacsinta datolyasziruppal
Hozzávalók
- 200 gramm Miklós' Universal mix liszt vagy rizsliszt
- 3 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 evőkanál cukor
- 200 ml tej
- 250 ml szénsavas ásványvíz
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 2 darab közepes alma
A sütéshez:
- 6 evőkanál napraforgóolaj
A datolyasziruphoz:
- 6-8 szem datolya ha nem elég puhák, áztassuk be őket
- 120 ml forró víz
Instrukciók
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. A palacsintákhoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük, legegyszerűbb kézi habverővel, a végén a lereszelt almát is hozzákeverjük.
- Kb. 30 percig állni hagyjuk, ha nagyon besűrűsödne, kevés ásványvízzel még lehet hígítani.
- A palacsintasütőben felforrósítunk egy kevés olajat, rámerünk egy nagyobb merőkanálnyi tésztát, a merőkanál aljával kicsit eligazgatjuk, mert nem fog szétfolyni rendesen, mint a normál palacsintatészta, mivel jóval sűrűbb. Közepes lángon addig sütjük, amíg a sütőtől el nem válik a tészta, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
- Amíg a palacsinták sülnek, elkészítjük a datolyaszirupot. A datolyákat leöblítjük, kimagozzuk, és a forró vízzel krémesre turmixoljuk. A palacsintákat ezzel a sziruppal tálaljuk, vagy fahéjas porcukorral szórjuk meg. Ebből az adagból 6 db vastagabb palacsinta lett.