Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. A palacsintákhoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük, legegyszerűbb kézi habverővel, a végén a lereszelt almát is hozzákeverjük.
Kb. 30 percig állni hagyjuk, ha nagyon besűrűsödne, kevés ásványvízzel még lehet hígítani.
A palacsintasütőben felforrósítunk egy kevés olajat, rámerünk egy nagyobb merőkanálnyi tésztát, a merőkanál aljával kicsit eligazgatjuk, mert nem fog szétfolyni rendesen, mint a normál palacsintatészta, mivel jóval sűrűbb. Közepes lángon addig sütjük, amíg a sütőtől el nem válik a tészta, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Amíg a palacsinták sülnek, elkészítjük a datolyaszirupot. A datolyákat leöblítjük, kimagozzuk, és a forró vízzel krémesre turmixoljuk. A palacsintákat ezzel a sziruppal tálaljuk, vagy fahéjas porcukorral szórjuk meg. Ebből az adagból 6 db vastagabb palacsinta lett.