Cukkinis palacsintatorta
Ha valami különleges finomsággal szeretnéd meglepni a családot! 🙂
Gluténmentes cukkinis palacsintatorta
Hozzávalók
- 600 gramm zsenge cukkini
- 1 darab közepes sárgarépa
- 1 teáskanál só
- 30 gramm rizsliszt
- 4 darab tojás
- 400 ml víz
- 50 ml napraforgóolaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 5 darab tejszínes krémsajt 5x100 gramm
- 250 gramm tehéntúró
- 1 teáskanál paprikakrém
- 1 evőkanál aprított snidling
- 3 evőkanál tejföl
A tálaláshoz:
- 200 ml tejföl
- 1/4 mokkáskanál chilipehely
- 50 gramm reszelt füstölt sajt
Instrukciók
- A cukkinit, hámozás nélkül, lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán, a sárgarépát meghámozzuk, és lereszeljük a kisebbik lyukon, és besózzuk.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tojásokkal és a vízzel, és legalább egy fél órán át állni hagyjuk.
- Közben a cukkini is levet ereszt, de nem kell kifacsarni, hanem a sós lével együtt a masszába keverjük.
- A palacsintasütőben felforrósítjuk az olajat, és kb. 1,5 merőkanálnyi masszát szétterítünk benne. A merőkanál aljával segítjük a tésztát, hogy egyenletesen terüljön el a sütőben. Közepesen erős lángon sütjük, hogy a cukkininak is legyen ideje kicsit megpuhulni, átsülni. Ne legyünk türelmetlenek, mert a palacsintát csak akkor lehet átfordítani, amikor már átsült, különben szakadni fog.
- Amikor a palacsinták megsültek, elkészítjük a tölteléket. A túrót összekeverjük a krémsajtokkal, a tejföllel, majd 3 részre osztjuk. Egyik részbe belekeverjük a paprikakrémet, a másikba a snidlinget, a harmadikat fehéren hagyjuk.
- A palacsintákat egy kiolajozott jénai tálra rakva, váltakozva megkenjük a töltelékkel, a tetejére reszeljük a füstölt sajtot, és 25-30 perc alatt, 180 fokon átmelegítjük a sütőben.
- Chilipehellyel meghintett tejföllel kínáljuk.