Sign In

Receptek

Cukkinis palacsintatorta

Cukkinis palacsintatorta

Ha valami különleges finomsággal szeretnéd meglepni a családot! 🙂

cukkinis palacsintatorta gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes cukkinis palacsintatorta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Palacsinta receptek, Zöldséges receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 szelet

Hozzávalók
  

  • 600 gramm zsenge cukkini
  • 1 darab közepes sárgarépa
  • 1 teáskanál só
  • 30 gramm rizsliszt
  • 4 darab tojás
  • 400 ml víz
  • 50 ml napraforgóolaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 5 darab tejszínes krémsajt 5x100 gramm
  • 250 gramm tehéntúró
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 evőkanál aprított snidling
  • 3 evőkanál tejföl

A tálaláshoz:

  • 200 ml tejföl
  • 1/4 mokkáskanál chilipehely
  • 50 gramm reszelt füstölt sajt

Instrukciók
 

  • A cukkinit, hámozás nélkül, lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán, a sárgarépát meghámozzuk, és lereszeljük a kisebbik lyukon, és besózzuk.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tojásokkal és a vízzel, és legalább egy fél órán át állni hagyjuk.
  • Közben a cukkini is levet ereszt, de nem kell kifacsarni, hanem a sós lével együtt a masszába keverjük.
  • A palacsintasütőben felforrósítjuk az olajat, és kb. 1,5 merőkanálnyi masszát szétterítünk benne. A merőkanál aljával segítjük a tésztát, hogy egyenletesen terüljön el a sütőben. Közepesen erős lángon sütjük, hogy a cukkininak is legyen ideje kicsit megpuhulni, átsülni. Ne legyünk türelmetlenek, mert a palacsintát csak akkor lehet átfordítani, amikor már átsült, különben szakadni fog.
  • Amikor a palacsinták megsültek, elkészítjük a tölteléket. A túrót összekeverjük a krémsajtokkal, a tejföllel, majd 3 részre osztjuk. Egyik részbe belekeverjük a paprikakrémet, a másikba a snidlinget, a harmadikat fehéren hagyjuk.
  • A palacsintákat egy kiolajozott jénai tálra rakva, váltakozva megkenjük a töltelékkel, a tetejére reszeljük a füstölt sajtot, és 25-30 perc alatt, 180 fokon átmelegítjük a sütőben.
  • Chilipehellyel meghintett tejföllel kínáljuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, torta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük