Túrós-narancsos-csokis palacsinta
Gluténmentes túrós-narancsos-csokis palacsinta
Hozzávalók
- 2 darab db tojás
- 1 bögre Miklós' Universal mix liszt
- 1 bögre szénsavas ásványvíz
- 2 bögre tej
- 1 teáskanál tk édesítő vagy cukor
- 1/2 mokkáskanál só
- szükség szerint étolaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 250 gramm túró
- 1 evőkanál tejföl vagy joghurt
- 1 darab bio narancs reszelt héja és leve
- 1 csipet só
- ízlés szerint édesítő
A tetejére:
- ízlés szerint porrá őrölt édesítő
- 50 gramm dkg étcsoki
Instrukciók
- A tojásokat a liszt egy részével, a sóval és az édesítővel, kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan, felváltva, hozzáadjuk a vizet, maradék lisztet és a tejet.
- 30 percig pihentetjük, ha közben nagyon besűrűsödik, kicsit még felhígítjuk.
- A palacsintasütőbe öntünk pár csepp olajat, felhevítjük, beleöntünk egy merőkanálnyit a masszából. Addig sütjük közepes lángon, amíg a palacsintasütőt megmozgatva, a palacsinta elkezd csúszkálni. Akkor megfordítjuk, fel is lehet dobni (én csak feldobva tudom megfordítani 🙂 ), és a másik felét is megsütjük.
- Elkészítjük a tölteléket: a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, édesítőt, sót, reszelt narancshéjat, narancslevet, és megtöltjük a palacsintákat.
- Tetejét porrá őrölt édesítővel megszórjuk, majd ráreszeljük, vagy a felolvasztott csokit rácsepegtetjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)