Sign In

Receptek

Túrós-narancsos-csokis palacsinta

Túrós-narancsos-csokis palacsinta

 

palacsinta túrós narancsos csokis gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes túrós-narancsos-csokis palacsinta

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adag

Hozzávalók
  

  • 2 darab db tojás
  • 1 bögre Miklós' Universal mix liszt
  • 1 bögre szénsavas ásványvíz
  • 2 bögre tej
  • 1 teáskanál tk édesítő vagy cukor
  • 1/2 mokkáskanál só
  • szükség szerint étolaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 250 gramm túró
  • 1 evőkanál tejföl vagy joghurt
  • 1 darab bio narancs reszelt héja és leve
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint édesítő

A tetejére:

  • ízlés szerint porrá őrölt édesítő
  • 50 gramm dkg étcsoki

Instrukciók
 

  • A tojásokat a liszt egy részével, a sóval és az édesítővel, kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan, felváltva, hozzáadjuk a vizet, maradék lisztet és a tejet.
  • 30 percig pihentetjük, ha közben nagyon besűrűsödik, kicsit még felhígítjuk.
  • A palacsintasütőbe öntünk pár csepp olajat, felhevítjük, beleöntünk egy merőkanálnyit a masszából. Addig sütjük közepes lángon, amíg a palacsintasütőt megmozgatva, a palacsinta elkezd csúszkálni. Akkor megfordítjuk, fel is lehet dobni (én csak feldobva tudom megfordítani 🙂 ), és a másik felét is megsütjük.
  • Elkészítjük a tölteléket: a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, édesítőt, sót, reszelt narancshéjat, narancslevet, és megtöltjük a palacsintákat.
  • Tetejét porrá őrölt édesítővel megszórjuk, majd ráreszeljük, vagy a felolvasztott csokit rácsepegtetjük.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük