Sign In

Almanudli

 

Almanudli

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab alma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 10 gramm vaj
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa (gluténmentes)
  • 1 teáskanál porcukor

Instrukciók
 

  • A darált diót és a zsemlemorzsát egy tapadásmentes serpenyőben világosra pirítjuk, majd félretesszük.
  • A meghámozott almákat kisebb darabokra vágjuk, megöntözzük a citromlével, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral, a felforrósított vajon roppanósra pároljuk, majd megforgatjuk a pirított dió-morzsa keverékben. Tálaláskor a tetejét megszórjuk egy kevés porcukorral.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almanudli, édes sütemény, gluténmentes

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük