Sign In

Receptek

Almás tócsni

 

Almás tócsni

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 24 db

Hozzávalók
  

  • 4 darab alma
  • 1/2 darab citrom leve
  • 1 evőkanál cukor (édesítő)
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 4 darab tojás
  • 150 gramm zabpehely apró szemű, jelölten gluténmentes
  • 1-2 evőkanál zabpehelyliszt ,jelölten gluténmentes
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 100 ml napraforgóolaj a sütéshez
  • 2 evőkanál fahéjas porcukor a tetejére

Instrukciók
 

  • Az almákat megmossuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, majd lecsöpögtetjük (nem kell kinyomkodni, csak lecsöpögtetni). Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a fahéjat, a tojásokat, végül a zabpelyhet, és alaposan összekeverjük.
  • 20 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely és a liszt felszívja a nedvességet. Galuskatészta sűrűségű masszának kell lennie. Ha még mindig sok lé van alatta, akkor hozzáadjuk az útifűmaghéjat is.
  • Egy nagyobb serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál olajat, és 1-1 evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe, amit a kanál hátával laposra egyengetünk, és szép pirosra sütjük mindkét felét. A megsült tócsnikat konyhai törlőkendővel borított tányérra tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk a fahéjas porcukorral. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, gluténmentes, tócsni

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük