Almás tócsni
Almás tócsni
Hozzávalók
- 4 darab alma
- 1/2 darab citrom leve
- 1 evőkanál cukor (édesítő)
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 4 darab tojás
- 150 gramm zabpehely apró szemű, jelölten gluténmentes
- 1-2 evőkanál zabpehelyliszt ,jelölten gluténmentes
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 100 ml napraforgóolaj a sütéshez
- 2 evőkanál fahéjas porcukor a tetejére
Instrukciók
- Az almákat megmossuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, majd lecsöpögtetjük (nem kell kinyomkodni, csak lecsöpögtetni). Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a fahéjat, a tojásokat, végül a zabpelyhet, és alaposan összekeverjük.
- 20 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely és a liszt felszívja a nedvességet. Galuskatészta sűrűségű masszának kell lennie. Ha még mindig sok lé van alatta, akkor hozzáadjuk az útifűmaghéjat is.
- Egy nagyobb serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál olajat, és 1-1 evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe, amit a kanál hátával laposra egyengetünk, és szép pirosra sütjük mindkét felét. A megsült tócsnikat konyhai törlőkendővel borított tányérra tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk a fahéjas porcukorral.