Az almákat megmossuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, majd lecsöpögtetjük (nem kell kinyomkodni, csak lecsöpögtetni). Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a fahéjat, a tojásokat, végül a zabpelyhet, és alaposan összekeverjük.
20 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely és a liszt felszívja a nedvességet. Galuskatészta sűrűségű masszának kell lennie. Ha még mindig sok lé van alatta, akkor hozzáadjuk az útifűmaghéjat is.
Egy nagyobb serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál olajat, és 1-1 evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe, amit a kanál hátával laposra egyengetünk, és szép pirosra sütjük mindkét felét. A megsült tócsnikat konyhai törlőkendővel borított tányérra tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk a fahéjas porcukorral.