Babakeksz tojás nélkül (Gluténmentes)
Nagyon finom, ropogós kekszek, könnyű lereszelni, 6-7 hónapos babáknak, tojás nélkül! 🙂
Babakeksz tojás nélkül (Gluténmentes)
Nagyon finom, ropogós kekszek, könnyű lereszelni, 6-7 hónapos babáknak, tojás nélkül! 🙂
Hozzávalók
- 250 gramm rizsliszt
- 50 gramm porcukor
- 80 gramm vaj
- 70-80 ml babatápszer
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
Instrukciók
- A lisztet keverjük össze a porcukorral, a sütőporral és a sóval, majd morzsoljuk össze a vajjal.
- Adjuk hozzá a babatápszert, gyorsan gyúrjuk össze, formáljuk gombóccá, csomagoljuk műanyag fóliába, és tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
- Az idő letelte után vegyük ki, kicsit gyúrjuk át. Szilikonos gyúrólapon, lisztezés nélkül, nyújtsuk ki 5mm vastagságúra, szaggassuk ki tetszőleges formára, tegyük egy sütőlapra, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12-15 perc alatt süssük világosra.
- Én félidőben megforgattam őket, mert nagyon pirult az aljuk.