Vissza
gluténmentes babakeksz recept mentesmagazin

Babakeksz tojás nélkül (Gluténmentes)

Nagyon finom, ropogós kekszek, könnyű lereszelni, 6-7 hónapos babáknak, tojás nélkül! :)
Elkészítési idő 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 34 db

Hozzávalók
  

  • 250 gramm rizsliszt
  • 50 gramm porcukor
  • 80 gramm vaj
  • 70-80 ml babatápszer
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál

Instrukciók
 

  • A lisztet keverjük össze a porcukorral, a sütőporral és a sóval, majd morzsoljuk össze a vajjal.
  • Adjuk hozzá a babatápszert, gyorsan gyúrjuk össze, formáljuk gombóccá, csomagoljuk műanyag fóliába, és tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
  • Az idő letelte után vegyük ki, kicsit gyúrjuk át. Szilikonos gyúrólapon, lisztezés nélkül, nyújtsuk ki 5mm vastagságúra, szaggassuk ki tetszőleges formára, tegyük egy sütőlapra, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12-15 perc alatt süssük világosra.
  • Én félidőben megforgattam őket, mert nagyon pirult az aljuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bababarát, babakeksz, gluténmentes