Sign In

Babfőzelék

 

Babfőzelék

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm tarkabab
  • 1 teáskanál
  • 1 darab babérlevél
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál 10%-os ételecet
  • 100 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A babot átválogatjuk, megmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és annyi hideg vízben tesszük fel főni, amennyi egy jó ujjnyira ellepi.
  • Amikor felforrt, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és lefedve, kis lángon, fedő alatt, kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Közben néha megkeverjük, az elfőtt vizet pótoljuk.
  • Közben elkészítjük a rántást. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lisztet, majd a végén a fűszerpaprikát.
  • Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd a bab főzővizéből hozzáadva néhány kanálnyit, simára keverjük, és a megfőtt babhoz keverve, felforraljuk, pár perc alatt besűrítjük.
  • Végül az ecettel ízesítjük, a tejföllel dúsítjuk. Sertéspörkölttel vagy fasírozottal tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bab, babfőzelék, főzelék, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating