Bagett – kölesliszttel
Bagett - kölesliszttel
Hozzávalók
- 20 gramm darált dió
- 30 gramm kölesliszt
- 50 gramm zabpehelyliszt vagy gluténmentes zabpehely darálva
- 1/2 gramm sütőpor
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 2 darab tojás
- 250 gramm túró
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál tökmag
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál napraforgó
Instrukciók
- Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb bagetteket vagy zsömléket formálunk, a tetejüket ferdén bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és vagy bagettsütőre vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- Amíg a sütő bemelegszik 200 C fokra, a bagettek pihennek, majd 35-40 perc alatt megsütjük őket.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)