Vissza

Bagett - kölesliszttel

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Francia
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 20 gramm darált dió
  • 30 gramm kölesliszt
  • 50 gramm zabpehelyliszt vagy gluténmentes zabpehely darálva
  • 1/2 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 2 darab tojás
  • 250 gramm túró
  • 1 teáskanál
  • 1/2 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál tökmag
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál napraforgó

Instrukciók
 

  • Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb bagetteket vagy zsömléket formálunk, a tetejüket ferdén bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és vagy bagettsütőre vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  • Amíg a sütő bemelegszik 200 C fokra, a bagettek pihennek, majd 35-40 perc alatt megsütjük őket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bagett, gluténmentes, köles, kölesliszt, pékáru