Sign In

Receptek

Banános-csokis bögrés muffin

 

Banános-csokis bögrés muffin

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 darab banán
  • 2 darab tojás
  • 125 gramm olvasztott vaj
  • 100 gramm cukor
  • 180 gramm rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 50 gramm apróra vágott étcsokoládé

A tetejére:

  • 50 gramm étcsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

A forma kikenéséhez:

  • 10 gramm vaj

Instrukciók
 

  • Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra.
  • A muffin formákat egy ecsettel vékonyan kivajazzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük a sütőformát.
  • A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét apróra vágjuk.
  • A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a szétnyomkodott banánokat is.
  • A sütőporral elegyített lisztet a tojásos masszához keverjük, majd végül beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét.
  • A tésztát a muffin formákba, vagy a sütőpapírral bélelt sütőformába adagoljuk, elegyengetjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Ha kész, hűlni hagyjuk. Amikor a sütemény kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadunk 1 teáskanál étolajat, és a sütemény tetejére csorgatjuk. Szépen elkenjük, majd hűvös helyen dermedni hagyjuk.
  • Nálam a tetejéről a csokimáz lemaradt, mert még kihűlni sem igazán volt idejük a muffinoknak, még langyosan elpárologtak... 🙂  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó banán, banános, bögrés, csokis, édes sütemény, gluténmentes, muffin

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating