Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra.
A muffin formákat egy ecsettel vékonyan kivajazzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük a sütőformát.
A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét apróra vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a szétnyomkodott banánokat is.
A sütőporral elegyített lisztet a tojásos masszához keverjük, majd végül beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét.
A tésztát a muffin formákba, vagy a sütőpapírral bélelt sütőformába adagoljuk, elegyengetjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha kész, hűlni hagyjuk. Amikor a sütemény kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadunk 1 teáskanál étolajat, és a sütemény tetejére csorgatjuk. Szépen elkenjük, majd hűvös helyen dermedni hagyjuk.
Nálam a tetejéről a csokimáz lemaradt, mert még kihűlni sem igazán volt idejük a muffinoknak, még langyosan elpárologtak... :)