Sign In

Receptek

Barna kenyér Glutenix lisztből

 

Barna kenyér Glutenix lisztből

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Glutenix barna kenyérlisztkeverék
  • 235 ml víz
  • 15 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 6 gramm
  • 1 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral 100 ml langyos vízben. A lisztet a robotgép táljába mérjük, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos vizet, és jól összedolgozzuk.
  • A lágy tésztát belekanalazzuk egy kisebb, olajjal vagy zsírral kikent formába (kb. 11x22 cm), langyos huzatmentes helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  • Miután megkelt, 200 C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
  • Kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni. Mikor megsült, a héja ropogós volt, még, amikor kihűlt, akkor is, és még 3-4 nap után is finom puha volt a kenyér belseje.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó barna, barna kenyér, gluténmentes, kenyér, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating