Sign In

Barna magvas kenyér

 

Barna magvas kenyér

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 90 gramm Schar Brot mix Dunkel liszt
  • 70 gramm Schar mix B liszt
  • 90 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 10 gramm lenmagpehely
  • 10 gramm lenmagliszt
  • 10 gramm burgonyapehely
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál tápióka keményítő
  • 1 evőkanál barna rizsliszt
  • 1 evőkanál hajdinaliszt
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5,25 gramm Dr. Oetker porélesztő
  • 320-325 ml langyos víz
  • 2 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • A kenyér hozzávalóit az étolaj kivételével a dagasztógép táljába mérjük, és elkezdjük dagasztani. Amikor már egynemű a tészta, hozzáadjuk az olajat is, és így dagasztjuk további 8-10 percig.
  • Egy sütőtálat olajjal kikenünk, rizsliszttel megszórjuk, olajos kézzel ovális alakúra formázzuk a tésztát, és belehelyezzük a tálba. Tetejét éles késsel bevágjuk. 50 C fokos sütőben 35-40 percig kelesztjük, majd a tetejét olajjal lekenjük.
  • 200 C-on sütjük kb. 5 percig, majd visszavesszük a hőt 180 C fokra, és 25 perc alatt megsütjük a kenyeret. Miután kihűlt, csak akkor szeleteljük. (Bokréta Veronika receptje).  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó barna, gluténmentes, kenyér, magvas, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating