Sign In

Receptek

Bejgli – mákos, diós

 

Bejgli - mákos, diós

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 rúd

Hozzávalók
  

  • 150 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 150 gramm Miklós' Universal mix
  • 120 gramm sertészsír
  • 50 gramm porcukor (eritrit)
  • 1 darab tojássárgája
  • 1/2 darab tojás összekeverve, felezve
  • 5 gramm friss élesztő
  • 1/2 mokkáskanál
  • kb. 50 ml tejföl

A lekenéshez:

  • 1 darab tojás
  • A mákos töltelékhez:
  • 200 gramm darált mák
  • 100 gramm cukor (eritrit)
  • 1/2 mokkáskanál
  • 230 ml tej vagy víz
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 50 gramm mazsola

A diós töltelékhez:

  • 200 gramm darált dió
  • 100 gramm cukor (eritrit)
  • 250 ml tej vagy víz
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 50 gramm mazsola

Instrukciók
 

  • A tészta hozzávalóit kimérjük, összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és hűtőszekrényben, folpackal letakarva egy éjszakát pihentetjük.
  • A töltelékhez a hozzávalókat lábasba mérjük és összefőzzük. Amikor a krém elkészült, teljesen kihűtjük, és csak utána töltjük a kinyújtott tésztába.
  • A tésztát a pihentetés után két sütőpapír között a lehető legvékonyabbra nyújtjuk.
  • A tésztalapokat megkenjük a töltelékkel, a tészta szélein egy-egy centi kihagyással. A tésztát a sütőpapír segítségével feltekerjük, a végeket a rudak alá hajtjuk, és kivajazott tepsire vagy sütőpapírra helyezzük, majd fél órát pihentetjük.
  • A márványozáshoz a tojásfehérjét és a sárgáját külön-külön kikeverjük. Először a felvert sárgájával kenjük le hosszában a rudakat kenőtoll vagy szilikon ecset segítségével, majd 10 percig száradni hagyjuk.
  • A sütőt 180 fokra melegítjük. 10 perc után az enyhén felvert fehérjével a rudakat keresztben is lekenjük. A rudakat ezután hústűvel több helyen megszurkáljuk, majd sütőbe tesszük, és 30 perc alatt megsütjük őket. (Ne süssük tovább, mert megrepedhet a sütemény!)  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bejgli, dió, édes sütemény, gluténmentes, mák

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating