A tészta hozzávalóit kimérjük, összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és hűtőszekrényben, folpackal letakarva egy éjszakát pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat lábasba mérjük és összefőzzük. Amikor a krém elkészült, teljesen kihűtjük, és csak utána töltjük a kinyújtott tésztába.
A tésztát a pihentetés után két sütőpapír között a lehető legvékonyabbra nyújtjuk.
A tésztalapokat megkenjük a töltelékkel, a tészta szélein egy-egy centi kihagyással. A tésztát a sütőpapír segítségével feltekerjük, a végeket a rudak alá hajtjuk, és kivajazott tepsire vagy sütőpapírra helyezzük, majd fél órát pihentetjük.
A márványozáshoz a tojásfehérjét és a sárgáját külön-külön kikeverjük. Először a felvert sárgájával kenjük le hosszában a rudakat kenőtoll vagy szilikon ecset segítségével, majd 10 percig száradni hagyjuk.
A sütőt 180 fokra melegítjük. 10 perc után az enyhén felvert fehérjével a rudakat keresztben is lekenjük. A rudakat ezután hústűvel több helyen megszurkáljuk, majd sütőbe tesszük, és 30 perc alatt megsütjük őket. (Ne süssük tovább, mert megrepedhet a sütemény!)